Velkommen tilDykkerhulen

Loading...

Kommende dykkerkurser - Vi er allerede i gang!

Næste PADI Open Water Diver dykkerkursus starter d. 22/8 og d. 26/9. Læs mere og tilmeld dig HER.

Næste PADI Advanced Open Water Diver dykkerkursus starter d. 6/8. Læs mere og tilmeld dig HER.

Du kan se hele vores kursuskalender HER

Skal du være en del af noget stort?

OBS: TILMELDINGSFRIST MANDAG D. 11/5

Vejle kommune og projekt Sund Vejle Fjord har sat gang i et kæmpe projekt som gerne skulle ende med at bringe livet tilbage i Vejle fjord. Til denne store opgave har de spurgt om Dykkerhulen vil bidrage til projektet med dykkere til de mange undervands opgaver der kommer over den næste periode. I første omgang skal der plantes en masse ålegræsskud, derefter skal der bygges flere stenrev som vi på sigt håber på, kan blive til spændende snorkel og dykkersteder. Vi har også overvejelser om muligheden for at få et vrag eller to i fjorden på sigt.

Hen over foråret skal der udplantes 40.000 ålegræsskud på 2 lokaliteter i Vejle Fjord - ved Bybæk i inderfjorden og ved Sellerupstrand midt i fjorden. 

Det er en stor opgave og projektet får i høj grad brug for hjælp fra frivillige, der vil yde en ekstra indsats for at få fjorden på rette kurs igen og det vil Dykkerhulen gerne hjælpe med.

Her kan ses et par film om projektet:
Film Projekt Sund Vejle Fjord 1
Film Projekt Sund Vejle Fjord 2

Kort beskrivelse af opgaven

Ålegræsskuddene høstes fra eksisterende ålegræsbede ved Bredballestrand (bedene skades ikke) og bringes i land på stranden ved bådlauget på Brøns Odde ved Bredballe. Skuddene monteres herefter enkeltvis på helt almindelige søm med planteståltråd (se video). De monterede skud fragtes efterfølgende til de to udplantningslokaliteter i båd. På hver lokalitet udplantes hovedparten af skuddene på fjordbunden på 1-1,5 meters dybde af 3-4 mand i våddragt eller tørdragt (se video). Derudover er der planer om også at udplante et antal ålegræsskud med flaske på lidt dybere vand (1,5-4 meters).

  

 

Bemandingsbehov

Vi får brug for i alt 10 frivillige fra kl. 9-16 i perioden 18 til 22 maj.

Optimalt set deltager hver frivillig 2-3 dage – og gerne mere – så der ikke går for meget tid med oplæring. Og meget gerne i nogle sammenhængende dage, men alt hjælp er velkommen også selv om det er 1 dag. Vi mødes hver dag på Brøns Odde, hvor der er gode, gratis parkerings-muligheder.

Projekt Sund Vejle Fjord sørger naturligvis for mad og drikke alle dage.

Corona-forholdsregler

På en typisk dag vil der være 8-10 personer i gang med at montere skud ved Brøns Odde, så i kraft af corona-situationen følger vi selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Arbejdet udføres derfor udendørs og med god afstand (minimum 2 meter) samt god hygiejne (afspritning) på de spande og redskaber, der benyttes til arbejdet.

Tilmeld dig her

Tilmeldingen er bindende, da der står mange folk klar fra projektet til at hjælpe jer. Jeres kontaktinformationer bliver videregivet til Klaus Balleby som er projektleder for Projekt Sund Vejle Fjord.
Alle felter mærket med * skal udfyldes!

Skal udfyldes - Du kan KUN indtaste bogstaver i dette felt!

Skal udfyldes!

Skal udfyldes!

Invalid Input

Messenger